Edition: Plastteknik Nordic

Nyheter – PHA-typ tidigare inte kommersiellt tillgänglig

Edvard kommer att ge en kort översikt över en typ av biobaserad och biologiskt nedbrytbar polymer som kallas Polyhydroxyalkanoat (PHA). Han kommer särskilt att fokusera på en typ av amorf PHA som inte har varit kommersiellt tillgänglig tidigare.

På gång ur nationell plastsamordnings perspektiv

Naturvårdsverket driver Nationell plastsamordning. Åsa kommer berätta hur de ser processen framåt för att främja en omställning till hållbar plastanvändning, och hur Nationell plastsamordning kan underlätta för många aktörer kan samverka för att nå samma mål. Åsa kommer beskriva fokusområden för året och ge en uppdatering kring hur vilka styrmedelsförslag som Naturvårdsverket belyser i pågående …

På gång ur nationell plastsamordnings perspektiv Read More »

Statusuppdatering för plastens resa mot en cirkulär ekonomi

Sedan 2018 då EU antog strategin för plast har en hel del hänt i EU och globalt. Vi står nu inför flera nya regleringar som relaterar till plast, tillsammans med ett dramatisk ökat fokus på standardisering. Här benar vi ut hur allt hänger ihop och en liten föraning vad vi kan vänta framöver.

Polymercentrums boksläpp

NY BOK!Var med när vi lanserar boken om Affärsutveckling. Du är välkommen att fira och äta tårta vid scen 1. Vi lovar festlig inramning – presentation och intervju med bokens författare, Marie Sannes, samt förstås möjlighet att bläddra i boken som precis lämnat tryckeriet. Om boken: Den här boken är en guide för nya ledare …

Polymercentrums boksläpp Read More »

Framtidsspaning: konsumenttrender för framtiden

För att kunna förstå framtidens utmaning för verksamma inom plast- och gummitillverkningsindustrin är det värdefullt att förtydliga de upplevelser som framtidens konsumenter har och hur deras behov kommer att förändras. Det växande behovet för innovation visar på att digitalisering, globalisering, automatisering och inte minst större fokus på hållbar konsumtion är megatrender som påverkar branschens förutsättningar, …

Framtidsspaning: konsumenttrender för framtiden Read More »

Underleverantörsbarometern – Hur mår underleverantörerna i kristider och vilka möjligheter ser dom framåt?

Sanna Arnfjorden Wadström, VD på Sinf, håller föredrag kring senaste Underleverantörsbarometern med konkreta siffror över hur underleverantörerna mår. Vad kämpar företagen mest med under kristider, hur ser de på nästa kvartal och hur mår egentligen våra företag? Svensk Industriförening tar varje kvartal tempen på små och medelstora företag i underleverantörsindustrin med undersökningen Underleverantörsbarometern. Vi har …

Underleverantörsbarometern – Hur mår underleverantörerna i kristider och vilka möjligheter ser dom framåt? Read More »

Ugnar för höga temperaturer

Ugnar för höga temperaturer

Elastocon erbjuder muffelugnar och andra högtemperaturugnar upp till 1600 °C, samt prisvärda laboratorieugnar och industriugnar från SNOL.

Formverktyg för standardiserade provkroppar av plast

Formverktyg för standardiserade provkroppar av plast

AIM Mould System från holländska Axxicon är ett system med snabbt utbytbara formverktyg för tillverkning av standardiserade provkroppar av plast. Den standardiserade konstruktionen på formverktygen gör att resultaten kan jämföras över hela världen.

Kammare för miljösimulering

Kammare för miljösimulering

Binder är världens största tillverkare av kammare för miljösimulering för industriella och vetenskapliga laboratorier. Fokus ligger på en perfekt simulering av biologiska, kemiska och fysiska miljöförhållanden för olika industrier.

Professionella mätinstrument

Professionella mätinstrument

SAUTER är ett varumärke hos KERN för kraftmätare, tjockleks­mätare och andra mät­instrument. KERN ett oberoende, medelstort familje­företag i sjunde generationen, baserat i södra Tyskland.

Provning av väderbeständighet och ljushärdighet

Provning av väderbeständighet och ljushärdighet

Q-Lab är en världsledande tillverkare av utrustning för provning av väderbeständighet, ljushärdighet och korrosion. I sortimentet finns bland annat QUV-skåp för accelererad väderåldring med ljus och fukt samt Q-SUN xenon-skåp för att reproducera skador som orsakas av solens fulla spektrum. Elastocon representerar Q-Lab i Sverige, Norge och Danmark.

Utrustning för gummiprovning

Utrustning för gummiprovning

MonTech är en världsledande tillverkare av utrustning för gummiprovning, som till exempel vulkreometrar, för kvalitetskontroll och provning i utvecklingssyfte.

Balances for all purposes

Vågar för alla ändamål

KERN tillverkar vågar för alla ändamål – från multi­funktionella laboratorievågar till plattformsvågar för krävande miljöer. Varumärket står för precision och tillförlitlighet. KERN erbjuder även optiska instrument, som mikroskop och refraktometrar.

Kvalitetskontroll av plast

Kvalitetskontroll av plast

IdentiPol QA2 erbjuder produktionspersonal ett prisvärt och användarvänligt verktyg för att bedöma kvaliteten och identiteten hos formbara termoplaster.

Laboratoriepressar

Laboratoriepressar

Fontijne Presses laboratoriepressar används inom plast-, gummi- och kompositindustrin för provkroppstillverkning och i små produktionsprocesser för kvalitetskontroll, forskning och materialutveckling. Elastocon representerar Fontijne Presses i Sverige, Norge och Finland.

Scroll to Top