Advisory board

Möt våra experter från branschen

För att skapa en optimal mötesplats arbetar vi tätt ihop med branschens experter för att styra mässan åt precis det håll som branschen efterfrågar. Vi tar hjälp av vårt Advisory Board för att se till att mässans innehåll håller hög kvalité och driver branschen framåt!

Lannerat Johansson_Polymer Support

lennart
johansson

Branschansvarig Svensk Plastindustrisförening (SPIF)

Teknologie doktor i kemisk Teknologi (inriktning plast). Har arbetat som Senior Scientist vid ABB Corporate Research och Senior Development Scientist vid Orica. De olika aktiviteterna har resulterat i många uppfinningar och patent. Har erfarenhet av att presentera vetenskapliga artiklar på internationella konferenser. Jag har suttit i styrelsen för Society of Plastics Engineers (SPE), Scandinavian Society of Electron Microscopy (SCANDEM) och Svensk Plastindustriförening (SPIF). Bedriver plastutbildning i åtta olika länder. Har publicerat tre böcker. Jag hoppas kunna tillföra erfarenhet såsom branchansvarig för SPIF och som ansvarig utställare på olika mässor.

 

 

Thomas Drustrup

Thomas
Drustrup

Managing Director, Plastindustrien Danmark

Jag har en M.Sc. med inrktning  på organisation och management och en examen i företags-adminstration (CBA) från AVT Business School i Köpenhamn.

I mitt nuvarande jobb, som verkställande direktör för danska Plastindustrien är mina primära uppgifter att se till att vi har en stark och effektiv organisation som kan agera både på den danska och internationella marknaden.

Kristin Gidenmark Olofsson

Kristin Geidenmark
Olofsson

Innovations- & Hållbarhetsdirektör,
Trioplast Group

Jag har en lång karriär i polymerrelaterade branscher, gummi, plast och textil och många tänkbara kombinationer av alla dessa. Exempel på tidigare arbetsgivare är Trelleborg, Ansell, Nolato och nu på Trioplast.

De senaste 20 åren har mitt fokus legat  på utveckling men även arbetat inom olika funktioner som produktionschef, produktchef och KAM. Jag har jobbat mycket globalt, med uppstart av tillverkning av belagda vävar i Shanghai, grundläggande av utvecklingscenter för skyddprodukter i Xiamen, Kina, för att nämna några.

Av alla funktioner jag haft är den mest utmanande den jag har nu, där det i plastindustrin gäller att förhålla sig till omvärldsförändringar av mer politiskt än vetenskapligt slag, men samtidigt ligga i framkant utvecklingsmässigt.

vesa Kähä

Vesa
Kärhä

CEO of the Finnish Plastics Industries Federation

Vesa Kärhä is the CEO of the Finnish Plastics Industries Federation. He has worked throughout his professional career, starting in the late 1980s, in the recycling of plastics and environmental questions.

Ole Jan Myhre_2

Ole Jan
Myhre

Market Manager at
Norner AS

Ole Jan Myhre har sin bakgrunn fra Statoil og Borealis fra 1986 til 2007 med flere roller innen produktutvikling, teknisk kundetjeneste, applikasjonsutvikling og markedsføring. Han var spesielt engasjert i fleksibel emballasje og utviklingen av Borstar teknologien og produktene. Siden 2007 har Ole Jan vært markedssjef og rådgiver i Norner, som leverer industrielle R&D tjenester med basis i sitt avanserte plastteknologiske senter i Norge. Ole Jan ser fram til å bidra til at materialteknologi, innovasjon og bærekraft blir fremmet på Plastteknik messen gjennom egen kompetanse og sitt nettverk i industrien.

larspetren_svartvit

Lars
Petrén

BU Manager, Bayer Group & Ordförande i SGF

Tidigare polymerspecialist på Volvo Powertrain Jobbar med teknisk utveckling och med kommersiellt ansvar för Arlanxeo, världens största tillverkare av syntetiska elastomerer.
Ordförande i SGF (Sveriges gummitekniska föreningen) Delegat i IRC och IRCO technical committee.

Mattias Kristiansson

Mattias
Kristiansson

Marknadschef
PLM Group

15 års erfarenhet som teknikredaktör, de senaste åren som chefredaktör för 3d-skrivarsajten 3dp.se. Sedan årsskiftet marknadschef på 3DVerkstan, som hjälper företag i branscher som arkitektur, tillverkning, produktutveckling, underhåll och medicinteknik med att komma igång med additiv tillverkningsteknik och 3d-utbildning.

stina Delin

Stina
Delin

VD
JIJ Plast

Jag har varit i branschen i väldigt många år i familjeföretaget.

Har suttit i styrelsen för SPIF, Svensk Plastindustri Förening i 16 år. 

Vi arbetar både som underleverantör till industriföretag i en mängd olika branscher samt med egna produkter,  främst till byggbranschen.

Jag är ekonom och polymertekniker med förkärlek till färg och form. Produktutveckling och design ligger mig varmt om hjärtat.

Mitt sätt att arbeta har lett till att jag utvecklat erfarenhet och kunskap i ett brett perspektiv snarare än djupt. Jag bidrar med den bredd jag har! Ska bli kul att medverka.

Per-Stefan Gersbro

Per Stefan
Gersbro

Managing Director,
Paccedo

Per-Stefan har mer än 30 års erfarenhet från förpacknings-branschen och har haft flera framstående positioner i internationella förpackningsföretag och organisationer i Belgien, England, Schweiz och Sverige. Han var initiativtagare till Packbridge, där han också var VD under 5 år. Idag är han verksam som konsult, där hans breda nätverk ger utmärkta förutsättningar för bland annat en etablerad konferensverksamhet, med 10-15 seminarie- och konferenser/år. Han ansvarar i dessa sammanhang för projektledning, program och moderatorskap i paneldiskussioner inom ett brett fält av områden, t ex hållbarhet, material, automation, design och trender.

Detta hoppas jag tillföra: Jag hoppas kunna tillföra styrgruppen nya tankar och idéer, bland annat kring hur Plastteknik kan adressera en av de hetaste och mest angelägna plastfrågorna, nämligen plastanvändningen inom förpackningsområdet. 

Joacim weideshem

Joakim
Wiedesheim

VD
Polymercentrum

Jag har sedan 2008 jobbat i plastbranschen som Platschef, HR chef och produktionschef i tillverkande plastindustri. De sedan 2016 är jag varit VD för Polymercentrum som är en branschorganisation med närmare 100 medlemsföretag. Vår uppgift är att hjälpa branschen och säkerställa att utbildningar och utbildningsmaterial för kompetensutveckling i plastindustrin finns. Idag bedriver vi skola för ställare och operatörer samt ett flertal kurser. Vidare har vi fått igång utbildningar till verktygsmakare och polymeringenjör på yrkeshögskolan.
Min expertis är att se behoven och att hitta möjligheter samt att våga gå nya vägar för att nå önskat resultat.

Andreas Bladh

Andreas
Bladh

Marketing/Sales,
Quiptec AB

Andreas började sin bana inom plastbranschen 2004 som tekniker. Därefter har har han lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring på Animex Plast AB som var agent för maskiner och kringutrustning. Sedan 2008 driver Andreas företaget Quiptec AB tillsammans med sin far med huvudfokus på marknad och försäljning. Quiptec AB är generalagent för flertalet agenturer i Sverige och Norge inom plast och gummiindustrin.

Därtill sitter Andreas i styrgruppen för plastmaskingruppen sedan 20017. I övrigt är Andreas en sann plastvän som gärna driver och startar diskussion om plast då han ser fördelarna med detta material där många andra ser nackdelar.

henrik Oxfall

Henrik
Oxfall


IKEM

Henrik har lång erfarenhet ifrån forskning- och utvecklingsarbete inom plast och polymera material, både från Chalmers och RISE IVF med fokus på bearbetning, karakterisering och återvinning.

“I min nuvarande roll, som ansvarig för plastbearbetningsfrågor på branschorganisationen IKEM – Innovations – och kemiindustrierna i Sverige, har jag en tät kontakt med våra medlemsföretag på plastsidan och hoppas kunna representera plastindustrin på ett bra sätt” – Henrik Oxfall

hans Fridsam

Hans
Friedsam

Ordförande
Nordisk Bioplastförening

Hans Friedsam är ordförande i Nordisk Bioplastförening med 46 medlemsföretag och har
40 år inom fackpress/media och eventbranschen. Under dessa år har han både startat
och drivit branschtidningar, arrangerat mässor, större event och konferenser samt startat branschorganisationer.
Ordförand i SGF (svenska gummitekniska föreningen) Delegat i IRC och IRCO technical committee.

Dan Carlsson

Dan
Carlsson


Centramec AB

Dan Carlsson har varit verksam i plastbranschen sedan 1978. Han Startade Centramec som Ab 1984 tillsammans med en kollega som han även bedrev Centramec A/S i Norge med under flera. Därtill har han skapat flera samarbete i Finland och Danmark och varit med och startat Plastmaskingruppen – allt för branschens bästa!  

Annika Boss

Annika
Boss


RISE

Projektledare och forskare inom området polymera material. Leder projekt inom hållbarhet och återvinning av plast, exempelvis inom byggsektorn och fordon. Ansvarig för Testbädden Materialåtervinning av plast och nätverket för plaståtervinning på RISE.

Cleas Torkelsson, IMCD

Claes
Torkelsson

Business Unit Manager
IMCD

Har 25 års erfarenhet av Kemibranschen och senaste 20 åren inom Plastindustrin främst inom Styrenics. Har tidigare arbetat för BASF som är en ledande producent inom Kemibranschen och för Styrolution som är en av de största aktörerna inom Styrenbaserade Plaster.

Sedan 2016 som Business Unit Manager hos IMCD med Nordiskt ansvar.

Untitled-3

Martin
Strååt

VD
Novoplast

Martin har en bakgrund som forskare inom plastbearbetning. 2015 var han en av grundarna bakom Novoplast, ett plaståtervinningsföretag som hjälper sina kunder att använda mer återvunnet material i sina produkter.

”Jag har alltid gillat kopplingarna mellan teknikutveckling och affärsutveckling”.

Niklas SPIF

Niclas
Forsström

VD
Fristads Plast

incognito

Tony
Olausson

Råvarugruppen/Ultrapolymers

Vill du veta mer om Plastteknik Nordics Advisory board?

Scroll to Top