Nordens ledande mässa för plast- och gummiindustrin

Malmömässan: 7- 8 maj 2025

Möt våra experter från branschen

Vi arbetar tätt ihop med vårt Advisory Board för att säkerställa att mässan går i den riktning branschen efterfrågar. De är alla starka representanter av plast- och gummiindustrin och hjälper oss att se till att mässan blir en optimal mötesplats som håller rätt kvalitet för både utställare och besökare. Lär känna var och en av dem nedan.  

Lennart Johansson

lennart
johansson

Branschansvarig Svensk Plastindustrisförening (SPIF)

Lennart Johannson är teknologie doktor i kemisk Teknologi med inriktning plast. Han har arbetat som Senior Scientist vid ABB Corporate Research och Senior Development Scientist vid Orica. De olika aktiviteterna han engagerat sig i har resulterat i både nya uppfinningar patent och tre utgivna böcker. Han har stor erfarenhet av att presentera vetenskapliga artiklar på internationella konferenser och har suttit i styrelsen för Society of Plastics Engineers (SPE), Scandinavian Society of Electron Microscopy (SCANDEM) och Svensk Plastindustriförening (SPIF). I dagsläget bedriver han plastutbildning i åtta olika länder runt om i världen.  

”Jag hoppas kunna tillföra erfarenhet såsom branchansvarig för SPIF och som ansvarig utställare på olika mässor”.

Per-Stefan Gersbro_300x300px

Per Stefan
Gersbro

Managing Director,
Paccedo

Per-Stefan har mer än 30 års erfarenhet från förpacknings-branschen och har haft flera framstående positioner i internationella förpackningsföretag och organisationer i Belgien, England, Schweiz och Sverige. Han var initiativtagare till Packbridge, där han också var VD under 5 år. Idag är han verksam som konsult, där hans breda nätverk ger utmärkta förutsättningar för bland annat en etablerad konferensverksamhet, med 10-15 seminarie- och konferenser/år. Han ansvarar i dessa sammanhang för projektledning, program och moderatorskap i paneldiskussioner inom ett brett fält av områden, t ex hållbarhet, material, automation, design och trender.

Jag hoppas kunna tillföra styrgruppen nya tankar och idéer, bland annat kring hur Plastteknik kan adressera en av de hetaste och mest angelägna plastfrågorna, nämligen plastanvändningen inom förpackningsområdet”.

Kristin Gidenmark Olofsson

Kristin Geidenmark
Olofsson

Specialist, IVL, Svenska Miljöinstitutet

Kristin har en lång karriär inom polymerrelaterade branscher. Gummi, plast, textil och många tänkbara kombinationer av alla dessa är något hon sysslat med i många år. Hennes tidigare arbetsgivare har varit bland annat Trelleborg, Ansell och Nolato. Idag arbetar hon på Trioplast.

”De senaste 20 åren har mitt fokus legat på utveckling men jag har även arbetat inom olika funktioner som produktionschef, produktchef och KAM. Mycket av mitt arbete har skett globalt, bland annat med uppstart av tillverkning av belagda vävar i Shanghai och grundläggande av utvecklingscenter för skyddprodukter i Xiamen, Kina, för att nämna några”.

Av alla funktioner Kristin haft genom åren är den hon sitter på just nu den allra mest utmanande.

”I plastindustrin gäller att förhålla sig till omvärldsförändringar av mer politiskt än vetenskapligt slag, men samtidigt ligga i framkant utvecklingsmässigt”.

Vesa Kähä

Vesa
Kärhä

CEO of the Finnish Plastics Industries Federation

Vesa Kärhä är VD för the Finnish Plastics Industries Federation. Han har sedan starten av hans karriär (början av 1980 talet) arbetat inom återvinning av plast och miljöfrågor.

Ole Jan Myhre

Ole Jan
Myhre

Market Manager at
Norner AS

Ole Jan Myhre har sin bakgrund från Statoil och Borealis där han startade sin karriär 1986-2007. Under denna tid tilldelades han roller inom produktutveckling, teknisk kundtjänst, applikationsutveckling och marknadsföring. Han var speciellt engagerad i flexibel förpackning och utveckling av Borstar- teknik och -produkter. Ole Jan har sedan 2007 varit marknadschef och konsult på Norner, som tillhandahåller industriella FoU-tjänster baserat i sitt avancerade plasttekniska centrum i Norge. Han ser fram emot att bidra till att materialteknik, innovation och hållbarhet främjas på Plastteknik-mässan genom sin egen expertis och sitt nätverk i branschen.

Joacim Weideshem

Joakim
Wiedesheim

VD
Polymercentrum

Joakim har sedan 2008 jobbat i plastbranschen som Platschef, HR chef och produktionschef inom tillverkande plastindustri. Han har arbetar nu som VD för Polymercentrum, en branschorganisation med närmare 100 medlemsföretag. Polymercentrums uppgift är att hjälpa branschen och säkerställa att utbildningar och utbildningsmaterial för kompetensutveckling i plastindustrin finns tillgängliga. Idag bedriver de en skola för ställare och operatörer samt ett flertal kurser att ta del av. Vidare har de också fått igång utbildningar till verktygsmakare och polymeringenjör på yrkeshögskolan.
Joakims expertis är att se behoven och att hitta möjligheter samt att våga gå nya vägar för att nå önskat resultat.

Annika Boss

Annika
Boss


RISE

Som både ansvarig för Testbädden Materialåtervinning av plast och nätverket för plaståtervinning på RISE samt projektledare och forskare inom området polymera material passar Annika Boss in i vårt Advisory Board som handen i handsken. Idag leder hon bland annat projekt inom hållbarhet och återvinning av plast, exempelvis inom byggsektorn och fordonsbranschen.

Stina Delin

Stina
Delin

VD
JIJ Plast

Med lång erfarenhet och många år i branschen är Stina Delin idag VD för familjeföretaget JIJ Plast. JIJ plast arbetar både som underleverantör till industriföretag i en mängd olika branscher men också med egna produkter, främst riktade till byggbranschen. I grunden är hon ekonom och polymertekniker med en förkärlek till färg och form. Därför ligger produktutveckling henne mycket varmt om hjärtat. Hon har utöver sin roll som VD även suttit i styrelsen för SPIF, Svensk Plastindustri Förening i 16 år.

”Mitt sätt att arbeta har lett till att jag utvecklat erfarenhet och kunskap i ett brett perspektiv snarare än djupt. Jag bidrar med den bredd jag har! Ska bli kul att medverka”.

Lars Petrén

Lars
Petrén

BU Manager, Bayer Group & Ordförande i SGF

Lars Petrén jobbar med teknisk utveckling och har kommersiellt ansvar för Arlanxeo, världens största tillverkare av syntetiska elastomerer. Dessutom är han ordförande i SGF (Sveriges gummitekniska förening), delegat i IRC och IRCO technical committee. Tidigare var Petrén även polymerspecialist på Volvo Powertrain.

Mattias Kristiansson

Mattias
Kristiansson

Marknadschef
PLM Group

Med 15 års erfarenhet som teknikredaktör och de senaste åren som chefredaktör för 3d-skrivarsajten 3dp.se är Mattias Kristiansson en mycket bra resurs i vårt Advisory Board. Sedan årsskiftet arbetar han som marknadschef på 3DVerkstan, som hjälper företag i branscher som arkitektur, tillverkning, produktutveckling, underhåll och medicinteknik med att komma igång med additiv tillverkningsteknik och 3d-utbildning.

Per-Stefan Gersbro

Per Stefan
Gersbro

Managing Director,
Paccedo

Per-Stefan har mer än 30 års erfarenhet från förpacknings-branschen och har haft flera framstående positioner i internationella förpackningsföretag och organisationer i Belgien, England, Schweiz och Sverige. Han var initiativtagare till Packbridge, där han också var VD under 5 år. Idag är han verksam som konsult, där hans breda nätverk ger utmärkta förutsättningar för bland annat en etablerad konferensverksamhet, med 10-15 seminarie- och konferenser/år. Han ansvarar i dessa sammanhang för projektledning, program och moderatorskap i paneldiskussioner inom ett brett fält av områden, t ex hållbarhet, material, automation, design och trender.

Jag hoppas kunna tillföra styrgruppen nya tankar och idéer, bland annat kring hur Plastteknik kan adressera en av de hetaste och mest angelägna plastfrågorna, nämligen plastanvändningen inom förpackningsområdet”.

Andreas Bladh

Andreas
Bladh

Marketing/Sales,
Quiptec AB

Andreas började sin bana inom plastbranschen 2004 som tekniker. Därefter har har han lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring på Animex Plast AB som var agent för maskiner och kringutrustning. Sedan 2008 driver Andreas företaget Quiptec AB tillsammans med sin far med huvudfokus på marknad och försäljning. Quiptec AB är generalagent för flertalet agenturer i Sverige och Norge inom plast och gummiindustrin.

Därtill sitter Andreas i styrgruppen för plastmaskingruppen sedan 2017. I övrigt är Andreas en sann plastvän som gärna driver och startar diskussion om plast då han ser fördelarna med detta material där många andra ser nackdelar.

Martin Strååt

Martin
Strååt

VD
Novoplast

Martin har en bakgrund som forskare inom plastbearbetning. 2015 var han en av grundarna bakom Novoplast, ett plaståtervinningsföretag som hjälper sina kunder att använda mer återvunnet material i sina produkter.

”Jag har alltid gillat kopplingarna mellan teknikutveckling och affärsutveckling”.

Henrik Oxfall

Henrik
Oxfall


IKEM

Henrik har lång erfarenhet ifrån forskning- och utvecklingsarbete inom plast och polymera material, både från Chalmers och RISE IVF där det största fokuset legat på bearbetning, karakterisering och återvinning.

“I min nuvarande roll, som ansvarig för plastbearbetningsfrågor på branschorganisationen IKEM – Innovations – och kemiindustrierna i Sverige, har jag en tät kontakt med våra medlemsföretag på plastsidan och hoppas kunna representera plastindustrin på ett bra sätt” .

Hans Fridsam

Hans
Friedsam

Ordförande
Nordisk Bioplastförening

Hans Friedsam är ordförande i Nordisk Bioplastförening med 46 medlemsföretag och har
40 år inom fackpress/media och eventbranschen. Under dessa år har han både startat
och drivit branschtidningar, arrangerat mässor, större event och konferenser samt startat branschorganisationer.
Ordförande i SGF (svenska gummitekniska föreningen) Delegat i IRC och IRCO technical committee.

Cleas Torkelsson, IMCD

Claes
Torkelsson

Business Unit Manager
IMCD

Claes Torkelsson har inte bara 25 års erfarenhet av Kemibranschen utan också de senaste 20 åren inom Plastindustrin, främst inom Styrenics. Han har tidigare arbetat för BASF som är en ledande producent inom kemibranschen samt för Styrolution som är en av de största aktörerna inom styrenbaserade plaster.

Sedan 2016 har han också varit Business Unit Manager hos IMCD med Nordiskt ansvar.

Niklas SPIF

Niclas
Forsström

VD
Fristads Plast

Mirja_neliö svartvit

Mirja
Juslin

Managing Director
Plastics Association FI

Mirja är verkställande direktör för Finlands Plastförbund sedan oktober 2022. Hon har en bred erfarenhet av ledarskap och kvalitetsledning inom många industrisektorer, från plast och speciellt formsprutning.

“Jag tycker personligen att plast bara är ett briljant material med användningsmöjligheter i mångsidiga behov. Som vi vet har den cirkulära ekonomin i plast precis börjat växa som en betydande industrisektor och kommer att påverka minskade CO2-utsläpp endast på ett positivt sätt”

Anne lavere opløsning

Anne
Ristorp Kraufeldt

Redaktör
PlastForum Danmark

Anne Kraufeldt är utbildad journalist och redaktör på danska B2B-media PlastForum (plastforum.dk) och Magasinet PlastForum.

Medierna tillhör det danska mediehuset Nordic Media, som även ger ut svenska och norska PlastForum.

Nischmediet PlastForum följer den danska plastproducerande och plastbearbetningsindustrin på nära håll och är officiell mediepartner på Plastteknik Nordic 2023.

Vincent lind Projekt ledare

Vill du veta mer om Plastteknik Nordics Advisory board?

Scroll to Top