Advisory board

Möt våra experter från branschen

För att skapa en så bra mötesplats som möjligt arbetar vi tätt ihop med branschens experter för att styra mässan år rätt håll för att kunna leverera precis den mötesplats branschen eftersöker. Vi tar hjälp av vårt Advisory Board för att se till att mässans innehåll håller hög kvalité och för branschen framåt!

LannartJohansson_Polymerteknik

lennart johansson

Branschansvarig Svensk Plastindustrisförening (SPIF)

Teknologie doktor i kemisk Teknologi (inriktning plast). Har arbetat som Senior Scientist vid ABB Corporate Research och Senior Development Scientist vid Orica. De olika aktiviteterna har resulterat i många uppfinningar och patent. Har erfarenhet av att presentera vetenskapliga artiklar på internationella konferenser. Jag har suttit i styrelsen för Society of Plastics Engineers (SPE), Scandinavian Society of Electron Microscopy (SCANDEM) och Svensk Plastindustriförening (SPIF). Bedriver plastutbildning i åtta olika länder. Har publicerat tre böcker. Jag hoppas kunna tillföra erfarenhet såsom branchansvarig för SPIF och som ansvarig utställare på olika mässor.

 

 

kristina_svartvit

Kristin Geidenmark
Olofsson

Innovations- & Hållbarhetsdirektör,
Trioplast Group

Jag har en lång karriär i polymerrelaterade branscher, gummi, plast och textil och många tänkbara kombinationer av alla dessa. Exempel på tidigare arbetsgivare är Trelleborg, Ansell, Nolato och nu på Trioplast.

De senaste 20 åren har mitt fokus legat  på utveckling men även arbetat inom olika funktioner som produktionschef, produktchef och KAM. Jag har jobbat mycket globalt, med uppstart av tillverkning av belagda vävar i Shanghai, grundläggande av utvecklingscenter för skyddprodukter i Xiamen, Kina, för att nämna några.

Av alla funktioner jag haft är den mest utmanande den jag har nu, där det i plastindustrin gäller att förhålla sig till omvärldsförändringar av mer politiskt än vetenskapligt slag, men samtidigt ligga i framkant utvecklingsmässigt.

Thomas Drustrup

Thomas
Drustrup

Managing Director, Plastindustrien Danmark

Jag har en M.Sc. med inrktning  på organisation och management och en examen i företags-adminstration (CBA) från AVT Business School i Köpenhamn.

I mitt nuvarande jobb, som verkställande direktör för danska Plastindustrien är mina primära uppgifter att se till att vi har en stark och effektiv organisation som kan agera både på den danska och internationella marknaden.

Vesa_Kärhä

Vesa
Kärhä

CEO of the Finnish Plastics Industries Federation

Vesa Kärhä is the CEO of the Finnish Plastics Industries Federation. He has worked throughout his professional career, starting in the late 1980s, in the recycling of plastics and environmental questions.

Ole Jan Myhre_2

Ole Jan
Myhre

Market Manager at
Norner AS

Ole Jan Myhre har sin bakgrunn fra Statoil og Borealis fra 1986 til 2007 med flere roller innen produktutvikling, teknisk kundetjeneste, applikasjonsutvikling og markedsføring. Han var spesielt engasjert i fleksibel emballasje og utviklingen av Borstar teknologien og produktene. Siden 2007 har Ole Jan vært markedssjef og rådgiver i Norner, som leverer industrielle R&D tjenester med basis i sitt avanserte plastteknologiske senter i Norge. Ole Jan ser fram til å bidra til at materialteknologi, innovasjon og bærekraft blir fremmet på Plastteknik messen gjennom egen kompetanse og sitt nettverk i industrien.

JOAKIM_svartvit

Joakim
Wiedesheim

VD
Polymercentrum

Jag har sedan 2008 jobbat i plastbranschen som Platschef, HR chef och produktionschef i tillverkande plastindustri. De sedan 2016 är jag varit VD för Polymercentrum som är en branschorganisation med närmare 100 medlemsföretag. Vår uppgift är att hjälpa branschen och säkerställa att utbildningar och utbildningsmaterial för kompetensutveckling i plastindustrin finns. Idag bedriver vi skola för ställare och operatörer samt ett flertal kurser. Vidare har vi fått igång utbildningar till verktygsmakare och polymeringenjör på yrkeshögskolan.
Min expertis är att se behoven och att hitta möjligheter samt att våga gå nya vägar för att nå önskat resultat.

Lars
Petrén

BU Manager,
Bayer Group

Tidigare polymerspecialist på Volvo Powertrain Jobbar med teknisk utveckling och med kommersiellt ansvar för Arlanxeo, världens största tillverkare av syntetiska elastomerer.
Ordförand i SGF (svenska gummitekniska föreningen) Delegat i IRC och IRCO technical committee.

Mattias K_2

Mattias
Kristiansson

Marknadschef
PLM Group

15 års erfarenhet som teknikredaktör, de senaste åren som chefredaktör för 3d-skrivarsajten 3dp.se. Sedan årsskiftet marknadschef på 3DVerkstan, som hjälper företag i branscher som arkitektur, tillverkning, produktutveckling, underhåll och medicinteknik med att komma igång med additiv tillverkningsteknik och 3d-utbildning.

Stina bild

Stina
Delin

VD
JIJ Plast

Jag har varit i branschen i väldigt många år i familjeföretaget.

Har suttit i styrelsen för SPIF, Svensk Plastindustri Förening i 16 år. 

Vi arbetar både som underleverantör till industriföretag i en mängd olika branscher samt med egna produkter,  främst till byggbranschen.

Jag är ekonom och polymertekniker med förkärlek till färg och form. Produktutveckling och design ligger mig varmt om hjärtat.

Mitt sätt att arbeta har lett till att jag utvecklat erfarenhet och kunskap i ett brett perspektiv snarare än djupt. Jag bidrar med den bredd jag har! Ska bli kul att medverka.

Per-Stefan Gersbro

Per Stefan
Gersbro

Managing Director,
Paccedo

Per-Stefan har mer än 30 års erfarenhet från förpacknings-branschen och har haft flera framstående positioner i internationella förpackningsföretag och organisationer i Belgien, England, Schweiz och Sverige. Han var initiativtagare till Packbridge, där han också var VD under 5 år. Idag är han verksam som konsult, där hans breda nätverk ger utmärkta förutsättningar för bland annat en etablerad konferensverksamhet, med 10-15 seminarie- och konferenser/år. Han ansvarar i dessa sammanhang för projektledning, program och moderatorskap i paneldiskussioner inom ett brett fält av områden, t ex hållbarhet, material, automation, design och trender.

Detta hoppas jag tillföra: Jag hoppas kunna tillföra styrgruppen nya tankar och idéer, bland annat kring hur Plastteknik kan adressera en av de hetaste och mest angelägna plastfrågorna, nämligen plastanvändningen inom förpackningsområdet. 

Hans-Friedsam

Hans
Friedsam

Ordförande
Nordisk Bioplastförening

Hans Friedsam är ordförande i Nordisk Bioplastförening med 46 medlemsföretag och har
40 år inom fackpress/media och eventbranschen. Under dessa år har han både startat
och drivit branschtidningar, arrangerat mässor, större event och konferenser samt startat branschorganisationer.
Ordförand i SGF (svenska gummitekniska föreningen) Delegat i IRC och IRCO technical committee.

skill

Förnamn
Efternamn

Titel,
Företag

Beskrivning.

Scroll to Top