Nordens ledande mässa för plast- och gummiindustrin

Malmömässan: 7- 8 maj 2025

NORDENS LEDANDE MÄSSA FÖR PLAST- OCH GUMMIINDUSTRIN

Plastteknik Nordic är två dagars mässan för dig som arbetar inom plast- och gummibearbetningsindustrin alternativt en helt annan bransch men med ett ansvar för material, design och utveckling. På plats kan du utforska framtida material, tillverkningsmöjligheter, hitta nya leverantörer och se produktnyheter inom branschen. Vi har samlat företagen i framkant på hallkartan, högaktuella seminarier med djupförankring i branschen samt strategiska partners under samma tak.

Psst… du vet väl om att det är helt kostnadsfritt att besöka Plastteknik Nordic
för dig i branschen?

Upplev det här på Plastteknik Nordic 2023

En unik mötesplats

Ta chansen att knyta viktiga kontakter på Plastteknik Nordic – den enda mötesplatsen i Norden som samlar hela plastens värdekedja under samma tak. Mässan är en unik plattform för kunskapsutbyte och visionär samverkan med branschens främsta spelare. Missa inte chansen att nätverka med våra viktiga partners såsom Polymer Världen, Plastindustrien, Paccedo och Polymercentrum.
Det personliga mötet överträffar allt!

UTSTÄLLARE I FRAMKANT

Med en bred expertis från hela plast, och gummiindustrin presenterar våra utställare innovativa nyheter från allt inom 3D-printing till hållbara materiallösningar för framtiden. Låt dig inspireras av företagen som ligger i framkant och samverka med branschens regionala och internationella experter. Urval av vad våra utställare presenterar på plats; Maskiner & produktionsutrustning, Råvaror, Test- och mätutrustning, 3D-teknologi, Legotillverkning, Miljö & återvinning, Material eller halvfabrikat

INSPIRERANDE SEMINARIER

På Plastteknik Nordic får du som besökare den stora möjligheten att bli inspirerad av +40 högaktuella talare som tar upp de senaste inom bland annat lagar och regler, trender och innovationer med en stark förankring i plast- och gummiindustrin. Under mässans två dagar fylls våra två öppna scener med inflytelserika nationella och internationella talare, lyssna på allt från knivskarpa experter som Åsa Stenmarck från Naturvårdsverket, Mike Baxter från BERRY bpi group och Jenny Fagerland från SIS.

Innovationer & ny teknik

Ny teknik och nya produktionsmetoder är en viktig del av plastindustrins framtid. På Plastteknik Nordic kan du alltid förvänta dig att bli uppdaterad på det senaste inom branschen. Träffa Nordens bredaste utbud av utställare och ta del av ett välavvägt och innovativt scenprogram.

Hållbarhet & cirkulär ekonomi

Branschen utvecklas och nu kan många polymera material återvinnas kemiskt, mekaniskt eller termiskt. På Plastteknik Nordic vill vi förse besökaren med kunskap om fördelarna med polymera material, plastens cirkulära möjligheter samt informera om nya regler och riktlinjer för att göra industrin mer hållbar.

Plastens roll i samhällsdebatten

Plast är ett fantastiskt samhällsviktigt material när det produceras, används och återvinns på rätt sätt. Som Nordens ledande mötesplats för branschen vill vi hjälpa till att skapa en mer nyanserad bild av plast- och polymera material i samhällsdebatten. Plastprodukter gör skillnad i våra liv och gör många saker enklare – utan plast hade vi inte kunnat producera vindkraftverk, solceller, sjukhusmaterial och mycket mer.

[DOLD SEKTION - ÖPPNA NÄRMARE MÄSSAN]

Utdrag från årets seminarieprogram:

David Gustavsson kommer till Plastteknik Nordic!

Vinnaren av Lego Masters 2020 och grundaren av Brickscale, David Gustafsson kommer till Plastteknik Nordic 2023 och visar upp sitt senaste lego-projekt – Volvo V70 (skala 1:1). 

Jag ser fram emot att träffa ny publik, visa mitt arbete. Jag ställer ut på Easyfairs för att bredda min erfarenhet lite och för att det känns relevant med plastteknikmässa när mitt jobb bygger helt på en produkt som är gjord av plast.” – David Gustafsson

david brickscale
FÖRBERED DIG INFÖR DITT BESÖK

Utställarkatalog

Se vilka företag som valt att säkra din plats på Plastteknik Nordic 2023

Kontakta teamet

Har du frågor eller funderingar kring ditt besök? Vi svarar på alla dina frågor!

Praktisk information

Här hittar du praktisk information såsom öppettider, adress och mycket mer samlat inför ditt besök.
Scroll to Top