Nordens ledande mässa för plast- och gummiindustrin

Malmömässan: 7- 8 maj 2025

4 snabba frågor med Åsa Stenmarck

Åsa Stenmarck

4 snabba frågor med Åsa Stenmarck

Åsa Stenmarck, Materialflödes expert och nationell plastsamordnare, Naturvårdsverket, kommer första dagen på Plastteknik Nordic att hålla i anförandet “Nationella samordningen för hållbar plastanvändning” samt delta i paneldebatten: Den stora plastutmaningen. Vi ville veta lite mer om Åsa, så vi fick lov att ställa några korta frågor till henne.

Vem är du, berätta gärna lite om dig själv?
Jag heter Åsa Stenmarck och jobbar på Naturvårdsverket som ansvarig för nationell plastsamordning som vi driver – med syfte att skapa kunskapsutveckling och samverkan i plastfrågan. Jag har jobbat länge med avfall, material, konsumtion, och plast.

Vad ser du mest fram emot i samband med din medverkan?
Att få lyssna in andra kloka tankar från andra.

Varför tycker du att man skall lyssna på just ditt anförande?
Om man vill få en uppdatering från mitt perspektiv på området, vad vi har på gång inom nationell plastsamordning. Och kanske höra något om vad vi säger i vårt senaste regeringsuppdrag om ökad plaståtervinning.

Framtidsspaning inom ditt område?
Att vi under 2022 kommer jobba ännu mer tillsammans för att verkligen skapa hållbar plastanvändning.

Scroll to Top