Malmömässan: 7- 8 maj 2025

Två intensiva dagar när plast- och gummiindustrin samlades igen

Två intensiva dagar när plast- och gummiindustrin samlades igen

Under den 12 editionen av Plastteknik Nordic den 10–11 maj, samlades över 100 ledande aktörer från plast- och gummiindustrin och visade sina nyheter och innovationer inom branschen, både gällande material, design, produktion och bearbetning. Hållbarhet och cirkulär ekonomi samt innovationer var i fokus när branschen möttes igen med drygt 1400 besök.

Mässan som helhet har lockat med ledande leverantörer, nya företag och ett fullspäckat seminarieprogram. På Plastteknik Nordic har vi kunnat se många efterlängtade återseenden och nya kontakter som etablerats. Utöver alla ledande leverantörers produkter och tjänster har seminarieprogrammet varit välfyllt med viktiga ämnen för branschen att ta del av och diskutera för att kunna ta vidare i sitt arbete.

Dagarna kretsade kring årets fokusområden, hållbarhet och cirkulär ekonomi, innovationer och ny teknik samt plastens roll i samhället. På dessa teman kunde man ta del av en rad föredrag som hölls på mässans två scener. Under mässans två dagar hölls även två viktiga paneldebatter; ”Plasten i en cirkulär framtid” där experter debatterade om den nuvarande statusen för plastanvändning, de utmaningar som industrin står inför samt potentiella lösningar för att gå mot en cirkulär ekonomi. I den andra paneldebatten gick representanter från våra nordiska länder samman och diskuterade på temat ”EU:s legalisering och stabilisering för en cirkulär värdekedja”.

”Vår ambition har varit att bjuda på en härlig och viktig mötesplats där branschen träffas. Vi samlade plastens hela värdekedja under ett och samma tak. Här har vi satt stort fokus på hållbarhet då det är den stora frågan för svensk industri generellt och ledande aktörer kraftsamlar med allt ifrån fossilfritt stål till klimatneutral bilproduktion. De som besökt mässan vill verkligen vara på plats och träffa utställarna för att ta del av det senaste inom branschen. Vi är glada att kunnat erbjuda en mötesplats där man ännu en gång fått möjlighet att göra affärer och knyta nya kontakter”, säger Mahtab Karimi, projektledare för Plastteknik Nordic.

Mässan samlade aktörer och högaktuella talare som lockade till fullsatta seminarier. Mattias Philipsson, VD för Svensk Plaståtervinning höll ett uppskattat seminarie med rubriken ”Så löser vi plaståtervinningsparadoxen”. Dr. Chris DeArmitt FIMMM, FRSC, CChem – President Phantom Plastics var med live från USA, i ett samtal modererat av Per-Stefan Gersbro och talade om: ”Dispelling Myths about Plastic – A better future based on facts and evidence.” Ytterligare ett seminarie som lockade många åhörare var Magnus Göransson, domare i tv-programmet Lego Masters Sverige och före detta designchef på Lego, han talade om ” Reach higher using Playful Innovation”.

”Plastteknik Nordic 2023 överträffade alla förväntningar. Innovativa utställare, ett välmatat och synnerligen spännande seminarieprogram, kryddat med heta paneldiskussioner och inte minst ett välkomnande och professionellt mässteam, där vänlighet och viljan att ge alla partners, talare och deltagare största möjliga värde och upplevelse har genomsyrat all kommunikation. Det är så otroligt viktigt med en mötesplats som denna. Det är när vi möter varandra det händer saker. Jag längtar redan efter nästa Plastteknik Nordic! ” Per-Stefan Gersbro, Managing Director Paccedo.

Plastteknik Nordic är tillbaka den 7–8 maj 2025.

Dela inlägget:

Scroll to Top