Händelse
Aktivitetstyper
Plats
Händelse
Aktivitetstyper
Sortera resultat  
16 resultat
Plastteknik Nordic glitter
Thomas Drustrup 

Realistisk om plast – sådan præger vi plastdebatten

Plastindustrien iværksatte i 2020 en stor kommunikationskampagne med titlen ’Realistisk om plast’. Formålet er at gøre den offentlige debat om plast mere nuanceret ved at kommunikere til og med den danske befolkning. Kampagnen fokuserer på plastens fordele, men også på de udfordringer, som optager borgerne i deres hverdag som fx sortering, øget genanvendelse og forebyggelse af plast i naturen.

I oplægget fortæller Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup om kampagnens målgrupper, virkemidler og foreløbige resultater. Bl.a. har Plastindustrien haft stor succes med at udvikle videoer og animationsfilm, som foreningens medlemmer har delt på bl.a. LinkedIn og Facebook.

Läs mer »
Plastteknik Nordic glitter
Margareta Bergh 

Upphandlingsmyndighetens stöd för en hållbar plastanvändning i en cirkulär omställning

En offentlig beställare har stor beställarkraft och köpkraft i sina inköp till offentlig sektor. Hållbar offentlig upphandling bedöms vara ett effektivt verktyg för att uppnå de globala målen. Genom att inkludera krav på hållbarhet för produkter och tjänster som upphandlas så ses offentlig upphandling som en hävstång i en cirkulär omställning. Upphandlingsmyndigheten presenterar sitt stöd och verktyg för att förebygga avfall och främja en mer hållbar plastanvändning och material-och resursanvändning ur ett kretsloppsperspektiv.

Läs mer »
Plastteknik Nordic glitter
Sandra Tostar 

Minst 25 procent återvunnen plast i varje ny bil från 2025 – hur går det?

Minst 25 procent återvunnen plast i varje ny bil från 2025 – hur går det? Vi har kommit halvvägs från det att vår plastambition ”25% återvunnen plast i alla nya bilar 2025” lanserades. Här kommer en lägesrapport om hur det går; möjligheter och svårigheter. Påverkan av (brist på) standarder och lagstiftning inom området och framförallt: Hur har komponent- och materialleverantörer reagerat?

Läs mer »
Scroll to Top