Hallå där Amit Paul!

AmitPaul

Hallå där Amit Paul!

På Plastteknik Nordic har du möjlighet att lyssna in till denna skickliga kommunikatör och inspiratör, inte bara vid ett, utan två tillfällen! Den 2 december kl 09.30-10.00 håller han ett anförande kring “Svensk Plast- Ett kommunikationssamarbete för hela branschen” och kl 14.00-15.00 modererar han även panelsamtalet “Plastdebatten i Norden”. Vi i teamet har fått äran att ställa några frågor till Amit. Lär känna honom lite bättre nedan.

Vem är du, berätta gärna lite om dig själv?

Jag bor sedan i somras i Reykjavik på Island. Har 2 döttrar 4 och 6 och driver egna företag. Dels med en patenterad innovation inom grönt flamskydd (Paxymer) och vid sidan av gör jag olika konsultprojekt fokuserade kring plast och hållbarhet. Just nu jobbar jag med återvinning av plast här på Island och så driver jag projektet Svensk Plast som är ett samarbete mellan SPIF och IKEM som är ett initiativ för att samla plastbranschen med syfte att få allmänheten att förstå vad plast är, inte är och skulle kunna vara. Det är ett oerhört viktigt initiativ för att skapa förutsättningar för en konstruktiv debatt och dialog om plasten.

Vad ser du mest fram emot i samband med din medverkan?

Det ska bli roligt att möte branschen och presentera projektet Svensk Plast. Vi siktar mot att börja driva kommunikation under 2022 – det ska bli spännande att få ta branschen ut i rampljuset på ett nytt sätt.

Varför tycker du att man skall lyssna på just dina anföranden?

Projektet som SPIF och IKEM tillsammans investerat tid och pengar i under sista året är superspännande. Det handlar om att skapa en gemensam plattform och en gemensam röst. Det är verkligen något som saknas i Sverige idag. Jag kommer också att facilitera en paneldebatt med representanter från olika branschorganisationer för att jämföra de olika perspektiven i våra olika länder. Det ser jag också fram emot.

Framtidsspaning inom ditt område?

Jag ser plasten som en av grundstenarna i ett hållbart samhälle. Det är helt avgörande att vi får ordning på frågor kring design, definition av material, sortering, återvinning (både kemisk och mekanisk) för att börja sluta flöden. Plaster är ett fantastiskt verktyg med så mycket flexibilitet och den hastighet som branschen nu rör sig i är imponerande. Det händer så mycket hoppfullt och jag hoppas att plastbranschen kan bli en dialogpartner som gör att lagstiftaren tillåter innovation för att skapa konstruktiva, hållbara alternativ istället för att man från politikernas håll bedriver plakatpolitik som istället försvårar för att hitta långsiktigt hållbara lösningar. Det är också just av den anledningen som jag tror att ett kommunikationsprojekt såsom Svensk Plast är viktigt, så att vi skapar en förståelse hos just folk i allmänhet vilka möjligheter som finns med materialgruppen och vad vi går miste om när debatten förs i termer av för eller emot istället för hur.

Scroll to Top