Säkerhetsinitiativet Vi ses säkert presenteras gemensamt av Sveriges största mässarrangörer

Easyfairs, Svenska Mässan Gothia Towers, Stockholmsmässan och Elmia AB har sedan i våras ingått ett samarbete där de tillsammans diskuterat hur man kan öppna för säkra mässor baserat på regeringen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu har Vi ses säkert lanserats, vilket är ett gemensamt initiativ som dessa bolag tagit för att kunna öppna upp på nytt.

Dessa fyra svenska mässgiganter driver både Sveriges största mässanläggningar och Sveriges största mässkoncept. Säkerhet och hälsa har alltid varit deras största prioritet, nu mer än någonsin. Genom att ingå samarbete under Vi ses säkert vill de tillsammans visa upp den kapacitet som finns hos deras etablerade anläggningar för att kunna öppna upp säkra möten och mässor. De fyra vd:arna har gått ut med ett gemensamt uttalande:

”Vi ses säkert handlar om att förmedla kunskap. Vi vet att vi kan öppna upp för säkra mötesplatser och att det finns nya sätt att bedriva mässverksamhet på, under kontrollerade former och i mindre skala. Därför presenterar vi nu en gemensam säkerhetsgrund. Vår bransch har haft näringsförbud sedan i mars vilket fått enorma konsekvenser, inte bara på vår verksamhet utan på alla de verksamhet och företag som är beroende av att våra mötesplatser är igång. Genom Vi ses säkert så vill vi visa på lösningar och därigenom öka tempot så att vi kan få ett tidsperspektiv från regeringen om när vi kan få komma igång igen.”

Carin Kindbom vd och koncernchef Svenska Mässan Gothia Towers
Christian Clemens vd Stockholmsmässan
Joachim Warnberg vd Easyfairs Nordic
Lotta Frenssen vd Elmia AB

Läs om Vi ses säkert på www.visessakert.se #visessakert

Scroll to Top